Една от най-авторитетните международни организация - Глобалният фонд за борба

...
 Една от най-авторитетните международни организация - Глобалният фонд за борба
Коментари Харесай

Световни експерти с предупреждение докъде води вторачването в К-19

 

Една от най-авторитетните интернационалните организация - Глобалният фонд за битка със СПИН, туберколоза и малария в Женева, излезе с мрачна оценка за вторачването на света в ковид.

Мерките, които се подхващат за борза с пандемията от К-19 слагат под опасност лекуването на милиони хора от други заболявания и могат внезапно да усилят смъртните случаи от тях, написа в последния отчет на Глобалния фонд.

По данни на експертите в него, концентриране на международните ресулси в битката с ковид пречи на хората в по-бедните стнали да получат съответно лекуване на други заболявания. Под 37 % от болните с туберкулоза  разчитат сега на дейно лекуване, двойно по-малко е това за страдащите от СПИН.

Директорът на Глобалния фонд Питър Сендс твърди, че упованията са в скоро време смъртността от туберкулоза и СПИН да превишат смъртността от К-19.

В по-бедните страни - в Индия и в цялата Африка медицинските апарати за диогностика се употребяват единствено за ковид, което внезапно понижи откриването на заболяванията в ранния етап.

Намаляването на успеваемостта на лекуването на всички други заболявания ще има дълготрайни последици върху човечеството, считат от Глобялния фонд.

Докладът излиза в миг, когато Световната здравна организация още веднъж сподели стряскаши числа за плато, в което пандемията от К-19 се намира в целия свят, само че това плато е на много високо равнище.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР